Index Vakbarát Hírportál

Feljelentést tesz a Jobbik a Széll Kálmán tér felújítása miatt

2016. május 13., péntek 13:16

Mi került ezen a téren 5,3 milliárd forintba

− tette fel a kérdést Tokody Marcell, a Jobbik politikusa mai sajtótájékoztatóján, ahol bejelentette, a Jobbik közbeszerzést korlátozó megállapodás, hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt tesz feljelentést a Széll Kálmán tér felújítása ügyében ismeretlen tettes ellen.

A jobbikos politikus elmondta, szeretnék tudni, mi került az órán több mint 18 millió forintba, hogy mi került a metró kijárata melletti növénykazetta talajcseréjén 3,4 millió forintba és hogyan lehetséges az, hogy 2,4 millió forintba kerül egy diszpécserpultnak az elbontása.

Tokody szerint a tér felújítása csak egy optikai tuning, látszatfelújítás, hisz ennyi pénzből a villamosokat akár a föld alá is vihették volna, hogy élhetőbb legyen a tér. Azt is elmondta, jó magyar szokás szerint bár átadták már a teret, de azóta is folyamatosan dolgoznak rajta.

A Tokody által emlegetett tételek a keddi cikkünkből derültek ki: megírtuk, a BKK és a kivitelező titkolta az 5,3 milliárd forintos beruházás számláit és tételes elszámolását, de lapunk kiperelte a papírokat. A Széll Kálmán tér nem hivatalos átadásának napján hoztuk nyilvánosságra azokat.

Rovatok