Index Vakbarát Hírportál

Harcikutyák életveszélyesen megmartak egy 85 éves bácsit

2016. május 19., csütörtök 10:49

Életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba egy 85 éves férfit Nagyecsedről, miután két harci kutya rátámadott és összemarcangolta. A kutyák a szomszédból fúrták át magukat a kerítésen, az ügyben a tulajdonos ellen eljárás indult - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az eset csütörtökön 10 óra körül történt. A rendőrségi videók alapján Staffordshire Terriernek tűnő állatok átbújtak a két telket elválasztó drótkerítés megbontott részén, és amikor az idős férfi az udvarra lépett, rávetették magukat. 

A bácsi önerejéből nem tudott a kutyák fogásából kiszabadulni, csak azután, hogy a szomszédok a segítségére siettek. Az idős férfit a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A rendőrség értesítette a hatósági állatorvost, aki az ebeket a tulajdonosnál karanténban helyezte el. A Mátészalkai Rendőrkapitányság a kutyák tulajdonosa, Sz. Imre 29 éves nagyecsedi lakos ellen testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - áll a rendőrségi közleményben.

Rovatok