Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek egy nő ellen, akinek a kislánya leforrázta magát

2016. május 23., hétfő 16:11

Vádat emeltek az ellen a 38 éves tatabányai nő ellen, aki vizet melegített, de a tűzhely mellett járkáló 22 hónapos kislánya magára rántotta a forró vízzel teli lábast. Teste negyven százaléka megégett, sérülései életveszélyesek voltak - írja a Kemma.hu.

A baleset idén januárjában történt. A kislány a tűzhely melletti sarokgarnitúrára felmászott, és azon járkált. A gyermek elvesztette az egyensúlyát, megbillent, belekapaszkodott a tűzhelyen lévő lábasba, így azt maga felé rántotta. A nő a lábas után kapott, így megakadályozta, hogy a kislány az összes vizet magára rántsa, ennek ellenére a forró víz egy része a gyermek testére ömlött, leforrázta a fejét, arcának, nyakának egy részét, vállait, hátát és valamennyi végtagját.

A kislány a testfelületének 40 százalékára kiterjedő égési sérüléseket szenvedett, mely sérülések az életét közvetlenül veszélyeztették.

A nő gondatlan magatartást tanúsított, mivel engedte azt, hogy a második életévét be nem töltött, önmagára vigyázni nem képes kislány a forró vízzel teli edény közvetlen közelében járkáljon. Az édesanya beismerte a bűncselekmény elkövetését, büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék dönt.

Rovatok