Index Vakbarát Hírportál

A kormánynak a gyereknapról is a bevándorlók jutnak az eszébe

2016. május 29., vasárnap 10:45 | aznap frissítve

Annyira pörög a bevándorlóellenes kampány a kormányoldalon, hogy még a gyereknapi közleményből sem maradhatott ki a migránsozás. 

A kormány.hu-ra vasárnap felkerült állásfoglalás címe szerint a gyermekek az elsők minden nap. A szövegből ugyanakkor inkább az körvonalazódik, hogy a kormány főként a népesedési problémák orvosságaként tekint a gyerekekre, illetve közülük is szigorúan a magyarokra, bármit is jelentsen ez. 

Azt gondoljuk, hogy nem migránsok betelepítésével, hanem a gyermekvállalás ösztönzésével kell Európa és Magyarország demográfiai gondjait megoldani,

áll a közleményben, amely szerint az ország jövője azon múlik, lesznek-e magyar gyermekek és hogyan fognak saját hazájukról gondolkodni. A továbbiakban még végigveszik a kormány gyermekvállalást ösztönző intézkedéseit: a családi adókedvezmény növelését, a csok-ot, a támogatott gyermekétkeztetést és tankönyveket. Mindezt négy bekezdésen keresztül, szigorúan gyereknap alkalmából. És amikor már azt hinnénk, túl vagyunk a nehezén, jön az utolsó néhány sor, ami szépen keretbe helyezi az egészet, ide is rakom úgy ahogy van: 

A gyermekeket tartjuk szem előtt akkor is, amikor minden eszközzel igyekszünk megvédeni Magyarországot az illegális bevándorlástól és a kényszerbetelepítéstől, mert szeretnénk, ha a gyermekek magyar országnak ismernék meg Magyarországot.

Rovatok