Index Vakbarát Hírportál

Kilőtték a rendőrök a lopott terepjáró kerekét

2016. június 3., péntek 15:43

Hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetés elkövetésével vádolnak egy 31 éves férfit, akit akciófilmbe illő üldözés után fogtak el a hajdúszoboszlói rendőrök, írja a Police.hu.

Cs. Norbert szerda hajnalban lopott el egy hajdúszoboszlói panzió előtt parkoló Nissan terepjárót. Az autó tulajdonosa még aznap bejelentést tett, a rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a lopással megalapozottan gyanúsítható férfit. 

Az autótolvajt közben Hajdúszováton látták a lopott terepjáróval. Az információ hírére a rendőrök ellenőrizni kezdték a környező utakat, majd meglátták a velük szemben haladó autót. Az egyenruhások követni kezdték a Nissant,  a sofőrjét pedig hangosbemondón többször is figyelmeztették, hogy húzódjon félre és álljon meg.

Cs. Norbert ennek nem tett eleget, az autóval a 4805-ös számú úton menekült tovább, majd egy földútra kanyarodott, ahol a szántóföldre lesodródott. Ezután megfordult és elindult a rendőrautók irányába. Ekkor az egyik járőr kiszállt a szolgálati autóból, és többször felszólította a sofőrt, hogy álljon meg. Cs. Norbert azonban inkább gázt adott, és a terepjáróval a rendőr irányába hajtott.

Lopott gépkocsival menekült

A járőr ekkor hátralépett, majd élete védelmében leadott egy lövést a menekülő autó jobb első kerekére. A lövés talált, a sofőr azonban még ekkor sem állt meg, ám a kocsi végül egy árokban elakadt. Cs. Norbertet ekkor elfogták, a terepjárót pedig lefoglalták. Az elfogást követő kábítószergyorsteszt pozitív értéket mutatott.

Rovatok