Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy két hónapos csecsemő Recsken, a szülőket őrizetbe vették

2016. június 3., péntek 12:43 | aznap frissítve

Meghalt egy két hónapos csecsemő, akit szülei vittek be a recski orvosi ügyeletre, ahol azt mondták, hogy szerdán kiesett a babakocsiból, de nem látszódtak rajta külsérelmi nyomok, csütörtök éjszaka azonban a gyerek nehezen vett levegőt és hörgött, írta a Heol.hu.

A rendőrség azt írta a police.hu-n, hogy arról kaptak bejelentést, hogy a szülei által bevitt csecsemő az ügyeleten vesztette életét. A Heves Megyei rendőrség sajtóreferense az MTI-nek azt mondta, a szülők később beismerték, hogy az ő hibájukból vesztette életét a gyerek.

Recsk polgármestere a lapnak azt mondta, hogy a szülők ellen már folyik egy eljárás gyerekbántalmazás miatt, egy másik gyereküket már elvették tőlük. Az apa közmunkásként dolgozik az önkormányzatnál, a család állítása szerint rendezett körülmények között él.

A police.hu-n azt írták, hogy idegenkezűségre utaló körülmény merült fel, amit az orvosszakértő elsődleges véleménye is megerősített. Ezért a 19 éves anyát és a 21 éves apát őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki. A két szülő ellen halált okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Rovatok