Index Vakbarát Hírportál

Százezreket csaltak ki idősektől az unokázós csalók

2016. június 3., péntek 10:33

Harminc rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség két férfi és egy nő ellen, akik idős emberektől csaltak ki pénzt és értékeket,  írja az MTI a fővárosi főügyész közleményére hivatkozva.

A vádlottak tavaly idős budapesti lakosokat hívtak fel az éjjeli órákban, és a gyermeküknek vagy az unokájuknak kiadva magukat pénzt csaltak ki belőlük. A telefonban azt állították, bajba kerültek, karamboloztak, vagy tartoznak valakinek, de mivel mozgásukban korlátozva vannak, a pénzt nem ők, hanem egy megbízható ismerősük veszi majd át tőlük.

A két férfi és a nő összesen harminc idős embert vert át, több százezer forintot csaltak ki tőlük. Volt olyan áldozat is, akinek közel másfél millió forintos kárt okoztak. Az egyik férfi és a nő előzetes letartóztatásban van, a másik férfi pedig házi őrizetben.  A kerületi ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta velük szemben.

A Fővárosi Főügyészség közleményében felhívta az idős emberek figyelmét, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a hasonló bűncselekmények Budapesten, ezért arra kérte őket, legyenek fokozott figyelemmel.

Rovatok