Index Vakbarát Hírportál

Hiába gyanúsítják csalással őket, tovább dolgozhatnak a váci főrendőrök

2016. június 10., péntek 06:17

Tovább dolgozhatnak azok a főrendőrök, akik tavaly szeptemberben buktak meg a Váci Rendőrkapitányságon hamis nyelvvizsga-bizonyítványokkal - írja a Blikk.

A lap emlékeztet rá, hogy a közlekedésrendészeti osztály vezetője, a helyettese és a kapitányságvezető helyettese mintegy tíz éven át vehetett fel hamis papírokkal, jogosulatlanul nyelvvizsgapótlékot. Mindegyiküket csalással gyanúsítják. Okirat-hamisítással is gyanúsítanák őket, csakhogy azzal már nem tudják, mert az a bűncselekményük időközben elévült. 

A rendőrök - bár meg­gyanúsították őket csalással - egész jó beosztást kaptak, pedig tettükért három évet kaphatnak. A Blikk megtudta, hogy mindössze annyi történt a három rendőrrel, hogy a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályára vezényelték át őket. Köztük azt is, akinek a diploma megszerzé­séhez kellett a nyelvizsga, miközben a hamis papírral az oklevél is semmisnek számít.

Nem mindenki volt ilyen szerencsés, mint ők: 2012. január 1-je és 2015. április 30-a között összesen 57 rendőrnek és egy nem hivatásos állományú rendőrségi dolgozónak mondtak fel, mert eljárás indult ellenük a nyelvvizsga-ügyben. 

Rovatok