Index Vakbarát Hírportál

Érik a meglepetés az MSZP elnökválasztásán

2016. június 13., hétfő 07:42

Tizenkét nap múlva, június 25-én tartja tisztújító kongresszusát az MSZP. Mint arról korábban is beszámoltunk, négyen (Tóbiás József, Harangozó Tamás, Molnár Gyula, Szanyi Tibor) indulnak a párt elnökségéért, de úgy tűnik, két jelölt között fog eldőlni a küzdelem. 

A Népszabadság információi szerint a legkevesebb támogató ajánlást a jelenlegi elnök, Tóbiás kapta, és "mivel Szanyinak nincs esélye a posztra", Harangozó és Molnár közül kerülhet ki a befutó - írta a lap. (Hogy mit jelent, hogy Szanyi esélytelen, az nem derül ki a cikkből, de annyi igen, hogy vannak nála esélytelenebbek is.) 

Úgy tűnik, simán alakul a párt választmányi elnökségéért folyó küzdelem. Botka László, Szeged polgármestere, és Hiller István, a parlament egyik alelnöke aspirál a választások szempontjából kulcsfontosságú posztra, és a Népszabadság szerint Hiller sokkal esélyesebbnek számít: a kongresszuson 355 küldött lesz, a polgármester 196 jelölést kapott, míg a korábbi oktatási miniszter 328-at. 

A szocialisták elnökválasztása egyébként annyira feszült, hogy a négy aspiráns különböző okokból inkább nem vállalta, hogy a tévében vitassák meg, melyikük a legjobb. 

Rovatok