Index Vakbarát Hírportál

Áthelyezik a kibaszott fenyőfát a kultúra városában

2016. június 16., csütörtök 20:22

Kaptam egy ilyen sms-t: Nyerjen 500eFT-ot az Europarktol... blabla... erre kuldtem nekik egy ilyen valaszt: „Meg egy ilyet kapok, es megbaszom anyadat a ravatalon!” Erre jott egy valasz: „On sikeresen leiratkozott hirlevelunkrol.”

(Csetüzenet az IRC-zés hőskorából)

Böszörményi István szobrászművésznek áll egy szobra a pécsi Aradi vértanúk útján. Böszörményi igencsak fölháborodott, amikor meglátta, hogy a Biokom egy fenyőfát telepített az útra, alig egy méterrel a szobra mellé. Ezért nyílt levelet tett közzé a Facebookon, amit a Biokom vezetőjének címzett.

A dühös kifakadásban szó esik arról, hogy a fa, ahogy nő a gyökérzete, ki fogja mozdítani a helyéről a szobor betonalapzatát; szó esik a műalkotások integritásáról, amit a törvény véd; és arról, hogy a Biokomnak

EGY HETE VAN ARRA, HOGY ÉPSÉGBEN ELTAKARÍTSA A KIBASZOTT FENYŐFÁJÁT A SZOBROM TÖVÉBŐL!

Végül nem volt szükség ennyi időre. A Biokom szerda délután reagált Böszörményi levelére. Az Okpécs szó szerint lehozta a választ:

Pécs, a kultúra városa. Ennek megfelelően természetesen a városüzemeltetési társaság is tiszteletben tartja a pécsi művészek kéréséit, véleményét. Már gondoskodtunk is a kérésnek megfelelően a növény áthelyezéséről.

Rovatok