Index Vakbarát Hírportál

12 millióért nyomoztak eredménytelenül az Orbán Ráhel esküvőjén eltűnt mobil után

2016. június 20., hétfő 09:51 | aznap frissítve

A Készenléti Rendőrség  12,3 millió forintot költött az adófizetői forintokból arra, hogy megpróbálják kideríteni, ki lopott el két mobilt a miniszterelnök lányának lakodalmán, írja az Átlátszó. Az oknyomozó portál nyolc hónap után kapott választ adatigénylésére a  Készenléti Rendőrség Hivatalától.

Mint megírtuk, a miniszterelnök lánya és Tiborcz István 2013. szeptember 7-én a Tiborcz-család tükröspusztai birtokán tartották a lakodalmukat. Az esemény után nyomozás indult két eltűnt iPhone 4s miatt.

Máig nem tudni, kinek a mobiltelefonjait lophatták el. Megjelentek olyan találgatások, hogy Orbán Ráhel barátnőinek telefonjai tűntek el, amiken a leánybúcsúról is lehettek képek, de megjelent olyan információ is, hogy a miniszterelnök mobilját vitte el valaki.

A nyomozás során a rendőrség 26 embertől vett DNS-mintát. A büntetőeljárás teljes költségének nagy részét a Bűnügyi Szakértő és Kutatóintézet által elvégzett hemogenetikus szakértői vizsgálatok tették ki, ez 12 339 193 forintot jelentett, írja az Átlátszó. Emellett 14 478 forintot költöttek egyéb szakértői díjazásra.

A nyomozást először a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) Nyomozó Főosztályának Életvédelmi Főosztálya felelt, később pedig a Vagyonvédelmi Főosztály.

Az Átlátszó megjegyzi: szokatlan, hogy egy telefonlopás ügyében ilyen kiterjedt és költséges nyomozásba kezd a rendőrség. Az esetek többségében az ilyen nyomozásokat egy hónap után eredménytelenül lezárják.

A 12 milliós költség ellenére ez a nyomozás sem vezetett eredményre. A büntetőeljárást megszüntették.

Rovatok