Index Vakbarát Hírportál

Ammóniaszivárgás volt egy gyulai húsüzemben

2016. június 26., vasárnap 09:41

Ammónia szivárog egy húsüzemből Gyulán, a Kétegyházi úton – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap reggel.

A város hivatalos tűzoltói mellett a helyszínre érkeztek a békéscsabai, orosházai, mezőkovácsházai és mezőberényi szakemberek is, akik három vízsugárral dolgoznak az ammóniamentesítésen – írja az MTI.

Szabó Tibor, a Békés megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának vezetője az M1-nek azt nyilatkozta, hogy az ammónia nem került ki az intézmény területéről, a lakosság nincs veszélyben. Mivel a baleset közelében két nagyáruház is található, korábban védőzónát alakítottak ki, de ezt később feloldották.

A szivárgást időközben el is hárították. Daka Zsolt ügyvezető igazgató szerint a hűtőházban azóta már újraindult a hűtés. Mint kiderült, a gépészeti térben hibásodott meg egy hőszigetelt ammóniacső, abból szivárgott a gáz.

A csövet a húsüzem munkavédelmi tervének megfelelően elzárták, így már nem szivárog az ammónia. Az üzemben és a termékekben nem keletkezett kár.

Rovatok