Index Vakbarát Hírportál

Purhabbal telefújták a száját, majd lefejezték a birkát

2016. június 28., kedd 09:17

Brutális állatkínzás történt a Nógrád megyei Kállón, ahol ismeretlenek purhabbal telefújták egy birka száját, majd amikor megfulladt, lefejezték, írja a Bors.

Az állat tulajdonosa, Dolányi Gábor a lapnak elmondta, hogy egy böllérfesztiválon vették a kisbirkát a hároméves kislányának, aki Báránykának nevezte el az állatot. A birka legjobb barátja a család német juhászkutyája lett, akivel összebújva aludtak, és napközben sem váltak el egy pillanatra sem. 

Ennek az idillnek vetettek véget ismeretlenek, akik brutálisan megölték az állatot. A gazda a piacról hazaérve vette észre, hogy a birka kint fekszik a tűző napon.

Közelebb mentem, és azt hittem, elájulok. Az állatot gyakorlatilag lefejezték. Ki tudja miért, de a tettesek elvitték Bárányka fejét. Az állat teteme körül mindenhol purhab volt, ebből gondolom, hogy előszőr telefújták a száját, majd amikor megfulladt, lekaszabolták a szerencsétlent.

Dolányi Gábor feljelentést tett a rendőrségen. Az apa szerint mindenkivel jó viszonyban vannak a településen, így nem valószínű, hogy valakik így akartak volna üzenni nekik. Inkább arra gyanakszik, hogy sorozatos állatkínzókkal állnak szemben, mivel egy fiatal lány elmondása szerint nemrégiben ugyanilyen eset történt a környéken, csak akkor nyulak voltak az áldozatok.

Rovatok