Index Vakbarát Hírportál

Nem tudni, megerőszakolták-e az utcán eszméletlenül talált nőt

2016. június 30., csütörtök 07:06

A rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy nemi erőszakot követtek volna el azon a fiatal nőn, aki a múlt héten eszméletlen állapotban találtak az utcán Budapest belvárosában.

Mint megírtuk: június 23-án hajnalban, a magyar-portugál Eb-mérkőzés utáni ünneplésről hazafelé tartó járókelők egy eszméletlen nőt találtak az utcán a Wesselényi és a Kertész utca sarkán parkoló autók között. A 30 éves nőn alul nem volt ruha, és felsőruházata is tépettnek látszott. A mentők kórházba szállították.

A rendőrség az eset után annyit közölt, hogy kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklás vétségének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Ebből az sem derült ki, hogy az eljárást a nő vagy más ellen indították, feltételezhető azonban, hogy nem a sértettet tekintették ismeretlen tettesnek. 

A rendőrség most kérdésünkre ezt közölte: 

A nyomozóhatóságnak olyan információ, mely szerint a hölgy sérelmére szexuális erőszakot követtek volna el, nem jutott a tudomására. 

Megkérdeztük azt is, hogy lopás, rablás, testi sértés vagy más erőszakos bűncselekmény történhetett-e. A rendőrség erre is válaszolta, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában más bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A kábítószeres vétség miatt "gyanúsítotti kihallgatásra az igazságügyi szakértői vélemény beszerzése után, annak tartalmától függően kerülhet sor".   

A szexuális erőszak magánvádas bűncselekmény, azaz ha történt ilyen, az eset sértettjének feljelentésére indulhat büntetőeljárás. Szexuális erőszak csak abban az esetben közvádas bűncselekmény, ha azzal összefüggésben nem magánindítványra büntetendő bűncselekményt (például súlyos testi sértést) is elkövetnek.

Rovatok