Index Vakbarát Hírportál

A mentőápolót fejbe vágta, a sofőrt hasba rúgta egy beteg

2016. július 6., szerda 13:29 | aznap frissítve

Könnyebben megsérült egy mentőápoló és a mentőautó sofőrje, amikor kórházba szállítás közben megtámadta őket egy részeg férfi, értesült az MTI. A mentőszolgálat és a rendőrség megerősítette az információt.

A férfihoz kedden késő este riasztották a mentőket. A részeg férfi eleinte békésen viselkedett, de amikor elindultak vele a kórházba, hirtelen kicsatolta a biztonsági övét és ököllel fejbe vágta a mentőápolót. A mentőautó sofőrje megállt, kiszállt a járműből, és kinyitotta az oldalsó tolóajtót. Ekkor a férfi mellbe rúgta őt, amitől hanyatt esett. A beteg kiugrott a mentőautóból és eltűnt a parkoló autók között, mondta el a történteket  Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. 

A mentők a férfi után eredtek, hogy ellenőrizzék, nem lett-e ismét rosszul. Ezután az autók között ismét rájuk támadt a férfi,  akit végül a rendőröknek sikerült megfékezniük. A két mentőst egy másik mentőautóval kórházba vitték, de sérülésük nem súlyos.

A férfi ellen  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indult eljárás. A férfit kihallgatták, őrizetbe vették, és javasolják előzetes letartóztatását, közölte a  Budapesti Rendőr-főkapitányság.  

Győrfi Pál az MTI-nek azt mondta: szinte hetente fordul elő olyan támadás, ahol szolgálatteljesítés közben sérülnek meg a mentőszolgálat munkatársai. Az apróbb attrocitások, szidalmazás, rángatás szinte mindennapos. Az OMSZ a közelmúltban megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal. Az önkormányzati rendészek bizonyos esetekben a mentőkkel együtt érkezhetnek a helyszínre, hogy az ittas vagy drogos emberek mentősök elleni támadását megelőzzék vagy kivédjék. 

Rovatok