Index Vakbarát Hírportál

Visszahívták a Balaton-partról a Készenléti Rendőrséget

2016. július 14., csütörtök 21:55

Július elsején megérkeztek és még a hónap közepe előtt távoztak is a Balaton-partról a Készenléti Rendőrség erői, a déli határ védelmére vezényelték őket. Az ígért lovas rendőrök sem jönnek Siófokra, a megyei főkapitányságnak kell megoldania a nyári erősítést - tudta meg a Sonline.

A szezon előtti ígéretekkel szemben a központi rendőri vezetés magára hagyta erre a nyárra a Balatont.

A Készenléti Rendőrség állományából több mint hatvan rendőrt vezényeltek a balatoni régióba – ez Tihanyban, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság turisztikai idénynyitóján hangzott el, és az is, hogy ha szükségesnek látják, akkor az Országos Rendőr-főkapitányság további megerősítő erőket vezényel a régióba.

Egy hónapja Kenéz István balatonlellei polgármester kifogásolta, hogy Balatonlellére például egyetlen egy sem jut az erősítésre szánt hatvan rendőrből, a megye főkapitánya e helyett fizetett többletszolgálat vállalására kérte a lellei őrs egyenruhásait. 

Lengyel Róbert siófoki polgármester már a város képviselő-testületének májusi ülésén jelezte, hogy ezúttal kevesebb rendőr várható a készenléti erőktől a déli határ védelme miatt és abban bízott, hogy egy lovas járőrpáros így is jut az idén is Siófokra.

A siófoki polgármester úgy érzi, mintha az országos rendőri vezetés magára hagyta volna a Balatont, illetve a nyári fővárost és reméli, hogy a közbiztonság ezt nem fogja megsínyleni.

Rovatok