Index Vakbarát Hírportál

19 menekültet zsúfolt be a csomagtérbe

2016. július 19., kedd 08:48 | aznap frissítve

Embercsempészés miatt őrizetbe vette a rendőrség M. Gyula 33 éves tuzséri lakost, aki három napja a Tiszán hozott át csónakjával egy afgán házaspárt és három kisgyermeküket Ukrajnából, közölte a Police.hu.

Az ártérben, Záhony közelében még akkor elfogott külföldiekkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az embercsempészéssel gyanúsított, most rendőrkézre került magyar férfinek kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

19 szírt zsúfult be a kocsijába

Eközben a szegedi ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki tavaly nyáron 19 szírt zsúfolt be a gépkocsijába, hogy Ausztriába vigye őket, írja atz MTI. A férfi ellen csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés miatt emeltek vádat.

A menekültek a gépjármű csomagtérré átalakított hátsó részében foglaltak helyet, ami annyira szűk volt, hogy az emberek mozdulni sem tudtak, a rendelkezésre álló levegőt 4-6 perc alatt belélegezték.

Amikor a rendőrök megállították a járművet, lelassított, majd kiugrott a kocsiból, és futva elmenekült, de később elfogták. A kocsi hátsó részében utazók tíz-tizenöt percet tölthettek a csomagtérben, ezalatt fokozott testi, lelki gyötrelemnek voltak kitéve, olvasható a vádiratban.

Rovatok