Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a férfi ellen, aki a vonat alá fekve akart meggazdagodni

2016. július 21., csütörtök 09:28

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a 49 éves nyírkátai férfival szemben, akin még két éve gázolt át egy vonat, amiért mindkét lábát amputálni kellett. A vád szerint Cs. Sándor direkt ugrott a vonat alá, hogy a biztosítók kártérítéseiből összesen majdnem egymilliárd forintot szedhessen össze.

A férfi 14 biztosítónál kötött összesen 29 biztosítást, mielőtt átgázolt a lábain a vonat. A szerződéseket 2013 novembere és 2014 februárja között kötötte, majd a vád szerint 2014. július 30-án a nyírcsászári vasútállomáson bemászott egy éppen elinduló vonatszerelvény utolsó vagonja elé, úgy, hogy az induló vonat kerekei mindkét lábán áthaladtak. A megrendezett balesetet a felesége jelentette be a biztosítóknak a vádlott nevében, de az ügyészség szerint ő nem tudott férje tervéről.

Az ügyészség szerint a szerződések megkötésekor a férfinak se szándéka, se reális lehetősége nem volt a magas biztosítási díjak rendszeres fizetésére, kizárólag a baleset utáni kártérítésekre játszott. Ezért különböző vádpontok miatt összesen 5–15 év börtönre számíthat. 

Rovatok