Index Vakbarát Hírportál

20 milliárdból építettek vasútállomást Vácon, az eső után kiderült, hogy medencének sem utolsó

2016. július 29., péntek 14:11

Az Európai Unió adott 19,6 milliárd forintnyi támogatást a Vácon felépülő vasútállomásra, tavaly decemberben adták át és egészen július végéig kellett várni ahhoz, hogy kiderüljön:

egy nagyobb eső után térdmagasságig áll a víz az aluljáróban.

A beruházást a Kőkapu 2012 konzorcium nyerte meg, ők építették a teljes állomást. A konzorciumban a Közgép-Magyar Asztalft-Swietelsky trió 14,8 milliárdot vitt el a kivitelezésért, a Thales Austria további 4,8 milliárdot a biztosító berendezésekért, írja a 444.hu.

A csütörtöki nagy esőzést a város több pontján nem bírta a csatornahálózat, ezért is állhatott meg nagyobb mennyiségű esővíz az vasúti aluljáróban, de a vízelvezetéssel korábban is gondok voltak, kisebb zivataroknál is.

Sok vácinak az sem tetszik, hogy az új vasútállomás központi elemévé tették az aluljárókat, ugyanis az átadás óta nem csak az autósok és biciklisek kénytelenek azokon keresztül haladni, a gyalogosok is csak az aluljárón át juthatnak el a vágányokhoz. A lépcsőkhöz nem építették rámpát, a kismamák és a mozgássérültek az új liftekre hagyatkozhatnak, csakhogy a liftek a váciak szerint gyakran meghibásodnak.

Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-től, melyben azt írják, hogy teljeskörűen kivizsgálják az esetet, jövő hét elején a tervezővel, a kivitelezőkkel és az önkormányzat embereivel helyszíni bejáráson vesznek részt.

Rovatok