Index Vakbarát Hírportál

Csak azért hagyták abba a lincselését, mert a rendőrkapitány fia

2016. augusztus 6., szombat 10:54

Majdnem meglincseltek egy fiatal férfit a Borsod-­Abaúj-Zemplén megyei Boldván, ám a lincselők rájöttek, hogy az edelényi rendőrkapitány fiát rugdossák, számolt be a Blikk. A lap szerint kis híján megismétlődött az olaszliszkai lincselés, ugyanis a konfliktus egy közlekedési balesetből alakult ki.

A fiú éppen a településen hajtott át motorjával, amikor egy kereszteződéshez ért. A másik utcából pedig többen hajtottak ki kerékpárral, éppen közmunkából tekertek hazafelé, és majdnem összeütköztek a motorossal. A nagy fékezéstől viszont a motoros fiú és az egyik asszony is felborult, mindketten az aszfalton kötöttek ki.

A Blikk szerint ezután a motoroshoz többen odarohantak, és mindenféle figyelmeztetés nélkül elkezdték rugdosni, ahol érték. A támadók állítólag azt kiabálták: "megölték az anyánkat". A fiú életét csak az mentette meg, hogy leesett a fejéről a bukósisak, így a támadók még időben felismerték, hogy ő az edelényi rendőrkapitány fia. A rendőrök ezután pillanatok alatt a helyszínre értek.

A lap megkereste a Borsod megyei rendőr-főkapitányságot, amely azt írta, hogy a törvényes 15 napos határidőn belül válaszolnak az ügyben. A Blikk szerint az esetet nem az edelényi rendőrkapitányság vizsgálja, mivel a vezető fiával történt mindez. Már több embert előzetes letartóztatásba helyeztek.

Az aszfaltra esett asszonynak pedig nem lett baja, és ellene indult szabálysértési eljárás, mert ő okozta a balesetet azzal, hogy nem adott elsőbbséget a kereszteződésben, és szabálytalanul kanyarodott a motoros elé.

Rovatok