Index Vakbarát Hírportál

Szavazniuk kell a szülőknek a pomázi iskola színes kerítéséről

2016. augusztus 18., csütörtök 11:33

Ahogy azt szerdán megírtuk, a pomázi általános iskola kerítését színesre festették. Néhány lakó összeomlott, azonnal melegfelvonulást vizionáltak, mivel szerintük egyértelműen a Pride-okról megismert szivárványszínű zászlót mintázza a kerítés. Meg is keresték a megfelelő embert, a település jobbikos önkormányzati képviselőjét. Sarkadi Attila pedig azonnal jelezte is Facebookon, hogy szivárványveszély van, riadó, ennek jelentése van. Szóval inkább legyen egyszínű, beszáll a festésbe, csak valaki állítsa le a terrort, a veszedelmet.

Néhány órával később a két jobbikos képviselőből a másik is korbácsolta a hangulatot a Facebookon. Kitett egy képet egy szivárványos zászlóról, egy képet a pomázi általános iskola színesre festett kerítéséről és egy képet egy másik színes kerítésről, egy óvoda kerítéséről, amin más sorrendben vannak a színek. És hozzá ellentmondást nem tűrően kijelenti:

az óvoda kerítése ízlésesen színes, még a Mátyás Iskola kerítése egy az egyben a pride zászló színsora szerint lett festve.

Bár az önkormányzat Facebook-oldalán a kommentelők többsége értetlenkedve állt a problémázás előtt, és mi is felvetettük, hogy ha ilyesmi lavinát indítunk el, akkor az ország összes Szivárvány Óvodáját (amiből nagyon sok van) veszélybe sodorjuk, de Pomázon nincs megállás.

A hisztinek ugyanis meglett az eredménye, az önkormányzat is komolyan elkezdett foglalkozni a dologgal. A nol.hu  megkérdezte az önkormányzatot a balhéról, és a polgármester elmondta a lapnak, hogy a szülőknek kell eldönteni, hogy maradhat-e a szivárványos festés az iskolán, vagy nem. Konkrétan kérdőívet küldenek ki a szülőknek, hogy kikérjék a véleményüket

Ha úgy döntenek, hogy nem maradhat, akkor átfestjük

- nyilatkozta a polgármester, Vicsi László Csaba a lapnak.

Rovatok