Index Vakbarát Hírportál

Nem vonják vissza Bayer Zsolt kitüntetését

2016. augusztus 21., vasárnap 22:22

Nem tervezik, hogy a tiltakozások hatására visszavonják Bayer Zsolt kitüntetését, írta a Miniszterelnökség az RTL Híradó kérdésére. Azt is hozzátették, hogy a kitüntetéshez nem jár pénz.

Az elmúlt két napban többen is bejelentették, hogy visszaadják saját lovagkeresztjüket és kitüntetésüket, miután a gyűlölködő blogbejegyzéseiről is ismert és ezekért meg is büntetett Bayer Zsolt újságírót a hét végén kitüntették ugyanezzel az állami elismeréssel.

Eddig

jelezte, hogy visszaadja saját állami kitüntetését.

„A Gulágokban elpusztultak emlékét őrző közösség indítványozása alapján, Bayer Zsolt, számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása tekintetében végzett újságírói tevékenysége elismeréseként kapta megérdemelten a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetését”

– ezt a magyarázatot küldte a Miniszterelnökség a 444 kérdésére, hogy miért döntöttek amellett, hogy csütörtökön a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntetik ki Bayer Zsoltot.

Rovatok