Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn beköszön az ősz, de a hét közepén visszajön a nyár

2016. szeptember 4., vasárnap 10:09

Hétfőn egy hidegfront éri el Magyarországot, ezért több helyen várható eső, zápor, zivatar és megerősödő északnyugati szél. A legtöbb helyen minimum 10 mm esőre kell készülni, de Baranya, Fejér, Tolna, Vas és Veszprém megyékre elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai szolgálat, mert akár 20 mm eső eshet. Zalára és Somogyra pedig másodfokú figyelmeztetést hirdettek ki: itt akár 30 mm csapadék is lehet.

A hét elején kifejezetten hideg lesz: 17-25 fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18 fok között várható. Leginkább a nyugati és dél-nyugati ország részben lesz erőteljes a lehűlés, keleten mérsékeltebb a visszaesés várható.

Szerdára javulni fog az időjárás, a hét közepére a nyár is visszatér néhány napra. Északkelet felől országszerte csökken a felhőzet, kisüt a nap, kisebb csapadék legfeljebb eleinte délnyugaton lehet. Szeles időre számíthatunk, de délután már 25-31 fokot mérhetünk. Csütörtökön folytatódik a melegedés, sok napsütésre van kilátás, írja az Időkép.

Rovatok