Index Vakbarát Hírportál

Volt feleségét és gyerekeit is meg akarta öletni egy soproni vállalkozó

2016. szeptember 5., hétfő 10:31 | aznap frissítve

Emberölés előkészülete miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy 43 éves soproni férfi ellen, aki volt felesége megölésével bízta meg egyik ismerősét, írja az MTI.

A megyei főügyészség közleménye szerint a vállalkozó férfi és a nő 2014-ben vált el. Két gyermeküket a bíróság az anyánál helyezte el. A férfi vállalkozásának mintegy ötvenmillió forint tartozása volt.

A férj 2015 októberében azzal bízott meg egy férfit, hogy szerezze meg a volt feleségétől a házassági vagyonjogi perben általa követelt 64 millió forintot, akár rablással is. Megbízási díjként benzinköltséget, öt-, illetve tízezer forintnyi összegeket és élelmiszercsomagokat adott.

Egy hónappal később a tartozásai tovább nőttek, a vállalkozó ekkor már másfél millió forintot ígért ismerősének, ha megöli a volt feleségét. A férfi ehhez meg is mutatta ismerősének az asszony lakásának belső elrendezését, a pénz helyét és az ott elhelyezett kamerákat. A volt férj azt is felvetette, hogy ha a gyermekei is otthon lennének, ölje meg őket is.

A gyilkossággal és rablással megbízott férfi vonakodott, a vádlott ezért idén januártól arra kérte, hogy ha ő nem teszi meg, akkor szerezzen maga helyett egy olyan embert, aki megöli a volt feleségét.

A megbízott férfi beszámolt a vádlott tervéről az egyik ismerősének és a volt feleségnek is, aki feljelentette egykori férjét.

Rovatok