Index Vakbarát Hírportál

Nagyon beizzították a határvadász-toborzást

2016. szeptember 8., csütörtök 11:40

Igencsak komolyan veszi a rendőrség a munkaerőkeresést a határra: a Belügyminisztérium közleménye szerint szeptember 1-jén kezdték a toborzást, több megyében ott voltak és lesznek mindenféle rendezvényeken, ráállították a témára a saját honlapjukat, a Facebookot és a Twittert is, de emailcímet, ingyenes hívószámot és normál díjas SMS-központot is felállítottak az érdeklődőknek.

Eddig eredményesnek tűnik a dolog, az Országos Rendőr-főkapitányságon működő Országos Toborzó Központban pár nap alatt több mint kétezren kértek és kaptak tájékoztatást a pályázatra jelentkezés részleteiről. 

A jelentkezők, ha megfelelnek az alkalmasságin, és a hozzájárulásukkal leellenőrizték "kifogástalan életvitelüket", féléves képzést kapnak, ami közben és a végén is vizsgázni kell. Két hónapig bruttó 150 ezret kapnak, utána egy év próbaidővel készenléti rendőrök lesznek 220 ezres bruttó bérrel, plusz az extra juttatásokkal, amit felsorolni is hosszú. Jogosultak lesznek

A képzések novemberben indulnak majd. A határvadászok a budapesti, miskolci, nyírbátori, debreceni, orosházi, szegedi, kiskunhalasi, pécsi, kaposvári, nagykanizsai, szombathelyi, győri központokban dolgozhatnak majd.

A rendőrség összesen háromezer határvadásszal akarja bővíteni az állományt, erről a kormány augusztusban döntött.  A létszámfejlesztéssel a Készenléti Rendőrség korábbi határrendészeti igazgatósága mellé egy újabb határrendészeti igazgatóságot állítanak fel, a meglévő hét határvadász bevetési osztály 15-re emelkedik.

Rovatok