Index Vakbarát Hírportál

Juhász Péter sajtófigyelésben segített Portikéknak

2016. szeptember 8., csütörtök 22:36

Tegnap óta adagolja a kormánypárti média, hogy Portik Tamás egy ellenzéki politikust pénzel. Az ügyet megnyitó Pestisracok.hu még csak utalgatott rá, de nem közölte az eltartott politikus nevét, aztán a Magyar Idők már Juhász Péter nevét is bedobta (de még szintén csak utalgatva), mire ma este a TV2-n Portik egy volt rabtársa, egy elítélt bűnöző azt állította, hogy szerinte igaz lehet, amire utalgatnak mostanság a sajtóban. 

Juhász az elhangzott vádakra egy Facebookra feltöltött videóban reagált. Ebben hosszan taglalta, hogy soha nem beszélt Portik Tamással, sohasem fogadott el tőle pénzt, és nem is fogadna. A videó utolsó perceiben azonban Juhász elmesélte, hogy egyébként egyszer szívességet tett Portik kapcsolattartójának. Erről a videóban 5:30-tól beszél:

Az Együtt V. kerületi képviselője szerint az történt, hogy "a Portik tárgyalása után" találkozott F. Erikával, akiről tudta, hogy Portik kapcsolattartója a börtönben, "talán titkárnője vagy hasonló, nem emlékszem pontosan". Ez a bizonyos Erika elmondta Juhásznak, hogy "Portik viszont kíváncsi a hírekre", de nem rendelkezik sajtófigyeléssel, ezért a nő megkérte őt, hogy "nyomtassa ki számára az internetet" - idézi mindezt Juhász, aki eleget tett a kérésnek. 

Megkértünk egy kollégámat, aki a sajtófigyeléssel foglalkozik, és összeállítottunk neki egy paksamétát, amiből ő (Portik kapcsolattartója - a szerk.) tud dolgozni, és be tudott számolni a beszélőkön Portik Tamásnak. 

- mesélte Juhász, aki hozzátette, hogy ennyi volt az ő kapcsolata Portik kapcsolattartójával. Azt mondta, hogy ezt egy levelezéssel is tudja bizonyítani, mert emailezett a kollégájával, akit megkért a sajtófigyelésre. 

Juhász azt is hozzátette, hogy nem lepődne meg, ha előkerülne egy fénykép, amin egy borítékot "vagy elvesz vagy átad" neki F. Erika, ezt pedig a kormánypárti médiumok majd úgy magyaráznák, hogy ő pénzt fogadott el Portiktól.

Juhász  állítása szerint egy A4-es lapokat tartalmazó nagy borítékban adta oda a kinyomtatott híreket F. Erikának, és vannak tanúk, akik ezt alá is tudják támasztani, ha szükséges. De ezután is hangsúlyozza, hogy nem fogadott el pénzt Portiktól. 

Rovatok