Index Vakbarát Hírportál

Nem kapták meg a Kliktől az új iskolapadokat, a régieket viszont elvitték

2016. szeptember 20., kedd 09:26

A Blikk úgy tudja, hogy több mint két héttel az iskolakezdés után sem kapta meg az egyik budai általános iskolai osztály a Klik által megrendelt padokat. Ezzel még nem lenne is gond, de a régi, ám jó állapotú padokat már elszállították.

Ahhoz, hogy a gyerekek le tudjanak ülni a teremből, a pincéből kellett előhalászni leselejtezett padokat, azok azonban - a már elszállítottakkal ellentétben - teljesen elhasználtak, szálkásak és rozsdás csavarok tartják egyben.

Az iskola egyik tanulója szerint

korábbi padokkal semmi gond nem volt, nem értjük, miért kellett lecserélni. Arról sem tudunk semmit, hogy mikor kapjuk meg az újakat. De amit most kell használni, az nemcsak kényelmetlen, hanem bármikor szét is eshet, mert olyan gyenge csavarok tartják.

A lap megkereste a Kliket, ahol nem tudtak az esetről, de azt ígérték, hogy utánanéznek és megoldják a problémát. A tanévkezdésre 2 milliárd forintot fordított a Klik, ebből 870 millió forintot költöttek bútorbeszerzésre, felújításokra, fűtéskorszerűsítésre.

A 870 millió forintos iskolai bútorbeszerzés 684 intézményt érintett, olyanokat, amelyekben a megemelkedett gyermeklétszám miatt új osztályok indultak, illetve ahol az iskolabővítések eredményeként új osztálytermek létesültek. A beruházás során országosan összesen 21. 958 darab tanulói szék és 12. 147 darab tanulói pad beszerzésére került sor. A kiszállítások a teljesítési határidőt megelőzően, 2016. szeptember 2. napjáig teljes körűen befejeződtek - írta a Klik a válaszában.

Rovatok