Index Vakbarát Hírportál

Közös gyereket hazudott 8 millió forintért

2016. szeptember 22., csütörtök 09:41

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy 53 éves tököli nő ellen, aki 2011 és 2015 májusa között a közös élet ígéretével és más ürügyekre hivatkozva több mint 8 millió Ft-ot csalt ki egy férfitől. Kért pénzt lakásfelújításra, életmentő műtétre, de még azt is kitalálta, hogy közös gyerekük született, akinek a neveltetésére, gyógyítására kell a pénz – írja közleményében a vádhatóság, amely jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a csaló nő ellen.

A pár 2010 nyarán ismerkedett meg, férfi a kamionvezetőként dolgozott, akit a nő hónapokon elkísérte külföldi útjaira. A sértett szerelmes lett belé, minden titkába beavatta, így azt is elmondta, hogy több mint 10 millió forintot spórolt össze. A nő pedig elhatározta, hogy megszerzi a férfi pénzét. 

Noha 2011 októberétől valójában egy másik férfival élt együtt, a kamionsofőrnek azt mondta, Ausztriába költözött és ezért nem kíséri már el az útjaira. Csak hétvégenként találkoztak, telefonon tartották a kapcsolatot. A férfival elhitette, hogy távkapcsolatban vannak, valójában közös életet élnek: 2011 és 2015 május vége között a nő 8 millió forintot csalt ki a férfitól mindenféle dolgokra: lakásfelújításra, közös lakás vásárlására, orvosi kezelésekre, halálos betegség elleni műtétre stb.

Bár nehéz választani a sok közül, de a csúcshazugság talán az volt, hogy

a nő azt állította közös gyermekük született, akit ő Ausztriában nevel.

A férfi élőben nem láthatta a gyermeket, csak fényképet mutatott neki. A kitalált kislány nevelése miatti kiadásokra, műtétjeire hivatkozva százezres összegekkel húzta le a férfit.

A férfi pedig a családja ellenzésével is dacolva fizetett a nőnek, akivel a pénz miatt Kecskeméten, ritkábban Tökölön találkoztak. A sértett testvére tett végül feljelentést 2015 májusában. A sértettnek okozott kár nem térült meg, a becsapott férfi kérte annak megtérítését.

A jelenleg szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. A bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság dönt majd.

Rovatok