Index Vakbarát Hírportál

Világháborús bombát találtak a budapesti Harminckettesek terén

2016. szeptember 22., csütörtök 14:22 | aznap frissítve

Csütörtök délután több rendőrautó, a honvédség tűzszerészei és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai vonultak fel a budapesti Harminckettesek terén. Az ORFK sajtóosztálya az Index érdeklődésére közölte, hogy világháborús bombát találtak egy építkezésen.

A HM Sajtóosztályára arról tájékoztatta lapunkat, hogy tüzérségi lövedék került elő egy a térhez közeli építkezésen a József körút és a Krúdy Gyula utca sarkán, emiatt 12 épület 120 lakásából kell ideiglenesen távozniuk a lakóknak.

A BKK Facebookon később arról adott tájékoztatást, hogy 15:30-tól várhatóan 16:00-ig lezárják a József körutat a Blaha Lujza tér és a Baross utca között mindkét irányba. A zárás idején a 4-es és a 6-os villamos nem közlekedett a Blaha Lujza tér és a Corvin-negyed között. A járat helyett a metrót ajánlották, míg a 9-es autóbusz és a 83-as trolibusz mindkét irányban terelt útvonalon az Üllői út felé közlekedett a Kálvin tér és a Kálvária tér közötti megállókat nem érintette.

A katasztrófavédelem este fél hatkor közölte, hogy megszüntették a korlátozást, elszállították a bomát, és a lakók visszatérhetnek lakásaikba.

Szerdán is bombát találtak Budapesten: akkor a MOM Park Bevásárlóközpontot és környékét ürítették ki egy 150 méter sugarú körben. Ötvenegy lakásból összesen ötvenkettő embert tereltek ki az otthonából.

Rovatok