Index Vakbarát Hírportál

Simon: Máig nem tudom eldönteni, Welsz fedett ügynök volt-e

2016. szeptember 29., csütörtök 06:07

A Figyelő részleteket közölt azokból a vallomásokból, amiket Welsz Tamás és Simon Gábor tett a rendőrségen még 2014-ben. Az ügyeskedő, kamu afrikai útlevelekkel kereskedő Welsz vállalkozó volt, mígy Simon az MSZP egyik vezető politikusa, akiről éppen a választási kampányban derült ki, hogy külföldi bankszámlákon rengeteg, be nem vallott pénze van. A két ember története aztán azon a ponton ért össze, amikor kiderült, hogy Simonnak is volt afrikai útlevele és hozzá köthető dokumentumok voltak a kalandor Welsz irodájának széfjében.

Simon Gábort 2014 márciusában vette őrizetbe a rendőrség, pár nappal később pedig Welsz a rendőrautóban öngyilkos lett, éppen akkor, amikor a rendőrök az érdi otthonából vitték el. 

Welsz és Simon is olyan vallomást tett a rendőröknek, ami ugyanazt a történetet teljesen máshogy állítja be, ráadásul mindkettőben vannak olyan elemek, amelyek életszerűtlenek.

Mit állított Welsz?

Mit állított Simon?

A Figyelő szerint nehéz eldönteni, melyik vallomás áll közelebb az igazsághoz, ráadásul mindkettő tele van irracionális elemekkel:

Rovatok