Index Vakbarát Hírportál

Adományokat gyűjt a fagyállós gazda a milliós perköltségre

2016. október 1., szombat 09:49

Neki kell kifizetni a több, mint egymilliós perköltséget, ezért pénzt gyűjt.

Bár a jogerős ítélet nagyon kedvező lett végül a fagyállós gazdaként elhíresült a Vajtai Pál számára, mint a szombati Blikk írja, mégis nagyon el van keseredve, mert a bíróságtól egy 1 300 000 forintos csekket kapott. Neki kell ugyanis megfizetni a büntetőügyének költségeit. Vajtai Pál azonban ezt nem annyira szeretné, ezért inkább segítséget kér, adományból szeretné összeszedni a pénzt az adósságra, amit 15 napon belül rendeznie kell. Mivel a fagyállós gazda felfüggesztett börtönbüntetést kapott, teljesen bevett gyakorlat, hogy neki kell kifizetni a perköltséget, Vajtai azonban sokallja az összeget.

A Blikk által megszólaltatott ügyvéd szerint az összeg viszont teljesen reális, mivel a tárgyalás során rengeteg szakértőt kellett bevonni a vizsgálatba. A számlát mindenképpen ki kell fizetni, Vajtai azonban kérhet részletfizetést, - ő inkább mégis inkább adományt gyűjtene. Ezért már Facebook-csoportot is alapított, emellett árverésre bocsátaná megmaradt borait. Kérdés persze, hogy ki meri majd meginni azokat.

A Fővárosi Ítélőtábla szeptemberben, másodfokon jelentősen enyhítette Vajtai Pál, a fagyállós gazdaként elhíresült vácszentlászlói férfi büntetését. A férfi hét év letöltendő helyett másfél év, három évre felfüggesztett börtönt kapott, és a közügyektől sem tiltották el. A vácszentlászlói férfi 2013-ban a fosztogatásokat megelégelve fagyállót öntött a meggyborába, és a tolvaj belehalt a mérgezésbe. A jogi érvelés szerint azonban Vajtai nem ölési szándékkal öntött fagyállót a borba.

Rovatok