Index Vakbarát Hírportál

Ugyanolyan hátizsákban volt a bomba, mint amit a Teréz körúti hajléktalantól elloptak

2016. október 1., szombat 10:33 | aznap frissítve

Interjút adott a Borsnak az a hajléktalan, aki 16 éve él a Teréz körút 4. alatt, abban a kapualjban, ahol egy hete bomba robbant. Varga Pál a lapnak azt mondja, hogy

három hónapja ellopták innen a hátitáskámat, ezt a rendőrök is tudják. Azt mondták, a robbantó pont ugyanolyat használt. Túl sok a véletlen egybe­esés. Az én hátizsákom, az én helyemen.

A rendőrök először a robbantás másnapjának reggelén, három órán keresztül hallgatták ki a hajléktalan férfit, aki a robbantáskor egy hajléktalanszállón volt. Majd hétfőn és szerdán ismét, akkor DNS-mintát és ujjlenyomatot is vettek tőle. A lap szerint a DNS-mintáit a rendőrök feltehetően összevetik majd a robbantáshoz használt táska maradványaival.

Varga Pál ismét megcáfolta a pletykát, hogy a robbantás előtt elküldték volna őt a helyszínről. Megismételte, hogy akkor már két hete nem evett, és olyan rosszul volt, hogy hagyta magát rábeszélni a szociális munkások által, hogy bemenjen egy hajléktalan szállóra. Mint mondja,

éjfél körül volt, amikor az egyik szállós átkapcsolta a csatornát a hírekre. Így tudtam meg, mi történt. Azonnal felismertem a helyemet. Levert a víz, olyan rosszul lettem, mentőt akartak hívni.

A férfit nagyon megrázták a történtek, a két sérült rendőrt jól ismerte, gyakran elbeszélgettek vele.

Mindketten nagyon kedvesek. Biztos vagyok benne, aznap is jöttek volna hozzám, de nem voltam itt.

Varga Pál egyébként a robbantástól függetlenül nagyon rossz helyzetbe került, csütörtökön megszüntették a 26 ezer forintos rokkantnyugdíját és munkaképesnek nyilvánították. Húsz éve él az utcán, korábban szobafestő, kőműves volt, de egy autóbaleset miatt súlyos agysérülést szenvedett.

A Teréz körúti robbantásról készült cikkeinket itt olvashatja. >>

Rovatok