Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz elvesztett egy települést

2016. október 2., vasárnap 23:40

11 helyen tartottak időközi választást az országban a kvótaszavazással párhuzamosan. Független polgármesterek győztek mindenhol, Jászszentandráson is egy függetlennek sikerült legyőznie a fideszes jelöltet.

Jászszentandrás: a független lenyomta a fideszest

Hét jelölt közül a független Szabó Lászlót választották polgármesternek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászszentandráson vasárnap. A 2105 választópolgár közül 1422-en adták le szavazatukat, ebből 12 volt érvénytelen.

Jászszentandráson azért kellett időközi választást tartani, mert Banka Ferenc, a település korábbi polgármestere (Fidesz-KDNP) júniusban elhunyt. Vagyis a Fidesz elvesztette a település irányítását.

Fülöpháza: a lánya lett az asszonyverő polgármester utódja

A független Nagyné Balogh Csillát, az előző polgármester lányát választották meg a Bács-Kiskun megyei Fülöpháza polgármesterének a vasárnapi időközi önkormányzati választáson.

Vincze Miklós, a település jegyzője az MTI-nek elmondta, 

A választásra jogosult mintegy 760 lakos közül 496-an adták le szavazatukat. Ezek közül négy érvénytelen volt, kettő pedig hiányzott az urnából. Rendkívüli esemény nem történt.

A Bács-Kiskun megyei Fülöpházán azért tartanak időközi választást, mert a korábbi polgármester, az egykor fideszes, majd "vak komondoros" akciója után független Balogh József lemondott tisztségéről. Júniusban ugyanis jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék, amiért 2013 áprilisában ököllel többször arcon ütötte élettársát. Most a lánya lett az új polgármester.

Független polgármesterek győzelme

A többi településen a következő eredmények születtek:

A jászkíséri és az abai polgármesteri, illetve a soroksári képviselői választásról egyelőre még nem kaptunk eredményt. 

Rovatok