Index Vakbarát Hírportál

Sportcentrum épül a Déli Pályaudvar üzemi területén

2016. október 7., péntek 10:49

Több mint 44 milliárd forintból újul meg három év alatt a Mocsai-féle Testnevelési Egyetem. Az intézmény amellett, hogy megkapja a Sportkórház épületét, Velencén is építhet egy vízisport-telepet, és megkapja a Déli Pályaudvar üzemi részét is, derül ki egy szeptember végi kormányhatározatból. (pdf, 70222. oldal.)

A határozat úgy fogalmaz, hogy a kormány "egyetért azzal, hogy (...) 2018–2022. között a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén sport és szabadidős célú városfejlesztés kerüljön megvalósításra".

A döntést a VS.hu szúrta ki, és megkérdezte Gyetvai Árpád miniszteri biztost a részletekről. Ő azt mondta, egyebek mellett jégcsarnok és fedett teniszpályák lesznek, és a közönség minden új létesítményt használhat majd. A terület egy másik részén pedig eleve a nagyközönségnek építenek létesítményeket, például extrémsport-pályát, játszóteret, futókört.

A vasúttal járók elvileg nem érzékelnek majd változást, de ha még részletesebb vasútügyi elemzésre kíváncsi a változásokkal kapcsolatban, akkor itt idézzük bővebben a VS cikkét.

A Testnevelési Egyetemről szóló döntésből kiderül az is, hogy

A Sportkórháznak a határozat szerint jövő év június 30-ig kell kiköltöznie a mostani épületéből.

A határozat visszavonja a TE megújulásáról szóló, jelenleg érvényes pénzügyi döntést. Abban még 36 milliárd forint szerepelt a projektre.

Rovatok