Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor szabit vett ki, és a saját pénzén utazott

2016. október 10., hétfő 14:01 | aznap frissítve

Orbán Viktor hétfőre szabadságot vett ki, rigai utazását pedig – mint ilyen esetekben mindig – saját zsebből fizette, közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnöki szóvivője. 

Orbán Viktorról vasárnap az MTI készített olyan képeket, amelyeken a miniszterelnök Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel együtt a rigai  Skonto Stadionban nézi a magyar válogatott edzését. A magyar csapat ma világbajnoki selejtezőt játszik Lettország ellen.

A miniszterelnök szóvivőjének közleménye válasz Hajdu Nóra, az Együtt elnökségi tagjának közleményére.  Hajdu Nóra ugyanis közérdekű adatigényléssel fordul három minisztériumhoz, hogy elszámoljanak az utazás részleteivel.

Hajdu Nóra arra várja a válaszokat a minisztériumoktól, hogy ki finanszírozta Orbán Viktor és Seszták Miklós utazását, milyen járművel mentek Rigába, volt-e a miniszterelnökön és a fejlesztési miniszteren kívül más kormánytag ott, és ha igen, hányan, kik, hogyan és mennyi pénzből. A minisztériumoknak legkésőbb október 25-ig kell válaszolniuk Hajdu Nóra adatigénylésére.

Rovatok