Index Vakbarát Hírportál

Részeg volt a babakocsit toló nőt elgázoló férfi

2016. október 15., szombat 11:05

Részegen autózott a szentendrei Kálvária úton az a fiatalember, aki csütörtök este elütött egy babakocsit toló nőt, majd tovább hajtott. Az anya és két hónapos gyermeke megsérült, írja az MTI az ügyészség közleménye alapján.

Az ügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését: a gyanúsított elhajtott a baleset helyszínéről, és oda személyes érdeklődésből és nem azért tért vissza, hogy jelentkezzen a rendőröknél, ezért okkal feltehető, hogy szabadlábon védekezve elszökne a hatóságok elől. Fennáll annak a veszélye is, hogy tárgyi bizonyítékok, tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozás sikerét, írta az ügyészség.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy férfi ittasan vezetett Szentendre utcáin, és épp a Kálvária úton haladt, amikor a részegségből eredő figyelmetlensége miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldalra, és ott a gépkocsi elejével hátulról nekiütközött egy, az úton babakocsit toló nőnek.

Az ütközés következtében a nő az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre, míg a babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel 17 méterre, a füves útpadkára zuhant. A sofőr megállás nélkül elhajtott. Távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között.

A cserbenhagyó gázolót a friss személyleírások alapján a rendőrök felismerték a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették. A baleset következtében a gyermek könnyű, az anya súlyos sérüléseket szenvedett.

A férfit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják.

Az MTI mentőktől származó információja szerint az anyát csonttöréssel és agyrázkódással, míg gyermekét fejsérülés gyanújával vitték kórházba.

Rovatok