Index Vakbarát Hírportál

Kocsit küldött a képviselőért, mert nem volt meg a szavazattöbbség

2016. október 18., kedd 11:16

Egyebek mellett hivatali vesztegetésért vádat emeltek Szigetvár volt polgármestere, a nevelt fia és egy önkormányzati képviselő ellen, közölte a Baranya megyei főügyészség. 

A 2010-es választások után az önkormányzat többségi tulajdonában álló vízközmű-szolgáltató kft. ügyvezetője a polgármester nevelt fia, míg a felügyelőbizottság elnöke a polgármester lett. A kft. más szolgáltató cégekbe olvadt, de a képviselő-testület úgy döntött, hogy a gyógyfürdő és a szálloda a városnál maradjon. Ezért egy társaságot is létre akartak hozni, és a polgármester ennek az élére is a nevelt fiát nevezte volna ki.

A döntéshez nem volt meg a minősített többség. Az elsőrendű vádlott, az önkormányzati képviselő „szorult anyagi helyzete miatt” külföldön dolgozott. A polgármester önkormányzati kocsit küldött érte, hogy szavazhasson a 2013. októberi ülésen. Meglett a többség és a kinevezés. Cserébe a polgármester 2014 januárjában utasította a nevelt fiát, hogy kössön a képviselő cégével egy 3,8 milliós szerződést, amiért semmilyen munkát nem végzett.

Rovatok