Index Vakbarát Hírportál

A DK jelenti az FBI-nak Orbán szomszédját

2016. október 30., vasárnap 14:16

A Demokratikus Koalíció (DK) vasárnap bejelentette, hogy értesíti az Interpolt és az FBI-t Ghaith Pharaon és a kormány ügyleteiről – írja az MTI. Varju László sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Ghaith Pharaon ingatlanügyletet bonyolított le Orbán Viktor egyik családtagjával, és üzletelt a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal is. Varju szerint 

Orbán ezzel olyan jeles alakok társaságába került, mint Szaddám Huszein.

A Forbes 2008-ban a világ tíz legkeresettebb fehérgalléros bűnözője közé sorolta Pharaont, aki a közelmúltban megvette az Orbán Viktor házával szembeni ingatlant, és a Magyar Nemzet szerint a Mol is üzleti kapcsolatban állhat vele – bár Németh Szilárd szerint lehet, hogy csak névrokonságról van szó. Pharaon a Bank of Credit and Commerce International (BCCI) társalapítója, ahol diktátorok és drogkartellek pénzét mosták, és a bank közvetlenül is vádolható gyilkossági és zsarolási ügyekkel.

A DK azt állítja, azért szól az Interpolnak és az FBI-nak, hogy megvédjék az országot, "mivel a kormány nemzetközileg is ismert bűnözőkkel üzletel". Hogy Orbán szomszédjába költözzön a terror, azért is ellentmondásos, mert a Terrorelhárító Központ (TEK) tavaly a migrációra hivatkozva emelte a miniszterelnök védelmi szintjét.

Rovatok