Index Vakbarát Hírportál

Nem volt jogsértő megosztani a siófoki polgármesterről szóló posztot

2016. november 4., péntek 21:37

Az RTL Híradó hozta le a hírt, hogy végleg vége Balázs Árpád siófoki polgármester rágalmazási perének. Az ügy egy máig ismeretlen szerzőtől származó Facebook-poszttal kezdődött, ami Balázs Árpád állítólagos ingatlanügyeiről szól.

A posztot, amit az "Árpi lapjairól kitiltottak társasága" csoportba raktak ki, 17-en osztották meg, Balázs pedig mindannyiukat beperelte. Többüket, köztük a volt MSZP-s irodavezető Farkas Hédit is rabosították.

Amíg húzódott az ügy, pont az ellenkezőjét érte el, mint a cél lett volna, a posztnak ugyanis sokszorozódott az elérése,

az eredeti 17 share után mára több mint 2800-an osztották meg.

Most a Szekszárdi Törvényszék bírósági ítéletben mondta ki, hogy nem követtek el bűncselekményt a posztot megosztók. A pert Balázs Árpád magánszemélyként kezdte, majd beszállt mellé az ügyészség is, mondván, a poszt megírásakor Balázs közszolgálati posztot töltött be. A közvád miatt volt aztán jogszerű a tizenhét megosztó rabosítása is.

Tavaly decemberben aztán az ügyészség kiszállt, Balázs magánszemélyként tovább folytatta a pert, ennek eredménye a mostani bírósági döntés. Az RTL megkeresésére a volt polgármester semmit sem kívánt hozzáfűzni az ügyhöz, a híradónak annyit mondott,

olvassák el, ami a határozatban van, az pont elég.

Az RTL riportját itt nézheti meg:

Rovatok