Index Vakbarát Hírportál

Lázár a vénkurvázós polgármesterről: Iszonyatos hülyeséget csinált

2016. november 24., csütörtök 15:21

Lázár Jánost arról is kérdezték a csütörtöki kormányinfón, hogy le kell-e mondania Szalay Ferencnek,  Szolnok "vénkurvázó" polgármesterének .

Mint arról beszámoltunk, Szolnok fideszes polgármestere egy képviselő-testületi ülésen vén kurvákról beszélt. Mivel bekapcsolva maradt a mikrofonja, véletlenül mindenki hallhatta, mi Szalay Ferenc kendőzetlen véleménye az új parkoló ellen tiltakozó idős lakókról. A polgármester később bocsánatot kért, és jelezte, nem a tiltakozó lakókra tett megjegyzést, hanem egy őt érintő pletykán háborodott fel. Az MSZP viszont ezután kikérte a teljes hangfelvételt, ami arra utalt inkább, hogy mégiscsak a lakókról beszélt.

Erre reagált most a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár azt mondta, hogy személyesen jóban van Szalayval, "nagy támogatója vagyok a munkájának", így a kötelező és a személyes lojalitás miatt sem hozza nyilvánosságra, mit mond Szalaynak erről.

Lázár azért annyit megjegyzett, hogy ilyet persze nem engedhet meg egy polgármester magának:

iszonyatos hülyeséget csinált

de Lázár ennél többet nem mondott, mert "nem szeretném nehezíteni Szalay polgármester úr baját, van neki elég".

Szolnokon az MSZP és a DK éppen csütörtökön szervezett tüntetést, ahol a polgármester lemondását követelték a megjegyzés miatt.

A szolnoki MSZP a Facebook-oldalán azt írta, az MSZP azért szervezett demonstrációt Szolnokon a helyi DK-val együtt, mert kitart amellett, hogy "egy idős nőket becsmérlő és hazudozó ember nem lehet Szolnok polgármestere! Ezért mutattunk fel piros lapot Szalay Ferencnek."

Az ellenzéki tüntetők egy petíciót akartak átadni a polgármesternek, hogy azonnali hatállyal vonja vissza képviselő-testület a parkoló építését engedélyező határozatot. A kérvényt vivőket a polgármester tanácsadója, mosolyogva azzal fogadta, hogy már nincs bent a polgármester - írták a Facebookon a szocialisták.

Rovatok