Index Vakbarát Hírportál

Kínozták albérlőtársukat a szegedi fiatalok

2016. november 28., hétfő 11:14

Válogatott módszerekkel kínozta a vele közös szegedi albérletben lakó fiút – két társával – egy fiatalkorú lány. A lányt és a két fiatal férfit személyi szabadság – a sértett sanyargatásával, neki súlyos érdeksérelmet okozva elkövetett – megsértésének bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

A sértett és a három gyanúsított szeptember óta lakott közös albérletben. A gyanú szerint a három fiatal többször bezárta a fiút, úgy, hogy nem tudott elmenni a lakásból. Később dolgozni elengedték, de november 13-tól 24-ig egyáltalán nem mehetett ki albérletéből. Különböző fizikai gyakorlatokat is végeztettek vele, és ha nem hajtotta végre a feladatokat, akkor ököllel vagy tárgyakkal ütlegelték. 

Az áldozatnak kellett ételt és italt vinnie az ágyban fekvő gyanúsítottaknak, akik nemiségében is megalázták őt. Kényszerítették, hogy saját vérével szennyezett papírt egyen, és fogyasszon az ürülékéből, a vizeletéből. A gyanúsítottak késsel megszúrták a fiú vállát, égő cigarettákat nyomtak el a hátán és öngyújtóval is megégették.

Az áldozat egész testén, arcán és nemi szervén is könnyebb sérüléseket szenvedett, de a bántalmazások módja, elhúzódó tartama súlyosabb következményekkel is járhatott volna – közölte az ügyészség szóvivője.

A bántalmazók előzetes letartóztatásban vannak. 

Rovatok