Index Vakbarát Hírportál

Plasztikbomba és méreg is volt a jászberényi hungaristáknál

2016. november 30., szerda 08:44

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal jászberényi csoportjára már harmadszor csaptak le a rendőrök hétfőn, ezúttal azonban a fegyverek mellett több csomag plasztikbombát és legalább hat fiola méreggyanús anyagot is találtak egy családi ház szerszámos kamrájának föld padlójába elásva. A robbanóanyagot és méreggyanús fiolákat szakértők vizsgálják.

A helyszínen elfogott férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Vele együtt már két, az MNA-val összefüggésbe hozható embert fogott el a rendőrség Jászberényben, miután november közepén egy 62 éves férfit is őrizetbe vettek a hatóságok. Ugyanakkor az MNA-hoz nem köthető az a fiatal férfi, akinél szintén robbanótesteket, fegyvereket és lőszereket találtak a rendőrök november közepén.

A lap szerint Jászberényben 2012 májusában paramilitáris kiképzőtábort tarottak éleslövészettel, ökölvívással, terep- és épületharcászattal, amit egykori katonák vezettek. Egy évvel később szintén volt fegyveres kiképzés, majd az MNA-tagok kisebbségek ellen uszító propagandaakcióban vettek részt. A jászberényi alcsoport ezért feltehetően szerepel a belügy paramilitáris, szélsőjobboldali szervezetekről szóló jelentésében.

A bőnyi rendőrgyilkosságot követően a hatóságok már 13 településen tartottak házkutatásokat, 18 az MNA-hoz köthető embert fogtak el, közülük 17-et meggyanúsítottak fegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal való visszaéléssel, illetve közösség tagja elleni erőszak előkészületével.

A Magyar Nemzeti Arcvonal felszámolásáról szóló cikkeinket itt olvashatja.

Rovatok