Index Vakbarát Hírportál

OEP? Ezt a nevet felejtse el!

2016. december 2., péntek 21:11

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőre (NEAK) változik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) neve 2017. január 1-jén a Magyar Közlöny pénteken megjelent számában olvasható kormányrendelet szerint.

A pénteki közlönyben egyébként a kormányzati háttérintézmények megszűnésével kapcsolatban is kijött rendelet. Ebben egyebek mellett rögzítik, hogy a megszűnő szervezetek már nem szerződhetnek beruházásra, felújításra, nem vehetnek föl munkavállalókat, csak a jogutód jóváhagyásával.

A megszűnő háttérintézmények dolgozóinak kormányzati szolgálati jogviszonya megmarad, ha a jogutód minisztérium vagy központi hivatal, illetve állami szolgálati jogviszonnyá alakul át, ha a jogutód kormányhivatal vagy a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság. Nem érinti a változás a munkaviszony időtartamát, valamint a munkáltatói kölcsönt sem. A megszűnő háttérintézmények által indított közbeszerzéseket a jogutódok folytatják. 

A rendeletben részletezik, hogy a december 31-én jogutódlással megszűnő kormányzati háttérintézményeknek mely államigazgatási szerv lesz a jogutódja.

Rovatok