Index Vakbarát Hírportál

Boldog karácsonyt, Schmidt Mária, itt van egymilliárd forint!

2016. december 5., hétfő 20:22

950 millió forintot csoportosít át a Miniszterelnökség az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó '56-os emlékév programhoz, aminek a társelnöke a Figyelőt frissen megvásárló Schmidt Mária. Az MTI szerint az átcsoportosítást azonnal végre kell hajtani, és ebből a pénzből támogatják az '56-os emlékév programjait. Ez azt is jelenti, hogy

kevesebb, mint három héttel karácsony előtt még közel egymilliárd forintot költhet el az '56-os Emlékbizottság úgy, hogy nemsokára 2017-et írunk.

A kétségtelenül rendkívül sikeres '56-os emlékévhez olyan kifejezetten népszerű projektek fűződnek, mint a Magyarország halszagú c. sláger, Dózsa László híres gyerekkori fényképe, vagy egy rakás pénz a Sziget Kft. fesztiváljainak, de úgy összességében elmondható, hogy 2016-ban 1956 egyet jelentett az adófizetők pénzének mértéktelen szétszórásával. A mostani miniszterelnöki döntés értelmében a további 950 millió forint nem csak indokoltnak, de abszolút megérdemeltnek is tűnik az eddig elköltött 13 és fél milliárdhoz képest.

Ugyanebben a határozatban egyébként 60 millió forintot átcsoportosítottak a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének is.

Rovatok