Index Vakbarát Hírportál

Menekültnek néztek egy pápua új-guineai egyetemistát Kállón

2016. december 6., kedd 15:58

Menekültnek néztek egy pápua új-guineai férfit Kállón november végén, miután magyar ivócimborája kifosztotta, és ezért több házba is bekopogott meleg helyet keresve. A magyarul nem beszélő férfi miatt elterjedt, hogy migránsok jelentek meg a településen.

Mindez egy bírósági ítéletből derül ki, amit a magyar férfi ügyében hoztak. A vádirat szerint a 31 éves, büntetlen előéletű férfi az aszódi vasútállomáson ismerkedett meg a pápua új-guineai egyetemi hallgatóval. Együtt italoztak, majd további szórakozás céljából taxival Kállóra utaztak. Éjszaka a részeg külföldi egy útszéli árokba esett, a vádlott pedig kihasználva az állapotát, ellopta a bankkártyáját, kulcscsomóját, valamint 2 ezer forintját. A férfi ezután az egyetemistát magára hagyta a számára teljesen ismeretlen településen.

A Pásztói Járásbíróság kifosztás bűntette és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt a vádlottat 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette. A döntés jogerős.

Rovatok