Index Vakbarát Hírportál

Elkapták a kábult férfiakat kifosztó asszonyt

2016. december 11., vasárnap 13:59 | aznap frissítve

Elkábította, majd kirabolta áldozatait egy súri asszony, aki ellen a Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat eljárást - írja a Police.hu. (Cikkünk megjelenése után Súr polgármestere közleményt adott ki, amely szerint az elkövető valójában nem súri, a Rendőrség honlapján közölt hírben viszont ez az információ szerepel.)

A nyomozás adatai alapján a 46 éves H. Robertát azzal gyanúsítják, hogy 2016 júliusában egy online társkeresőn - álnéven bemutatkozva - megismerkedett egy siófoki férfival, akihez pár nappal később elutazott. A férfi konyhájában a nő kávét készített, amihez kábító hatású anyagot kevert, ennek elfogyasztása után a sértett rövidesen elaludt. H. Roberta ekkor átkutatta a lakást és egy lemezkazettából készpénzt lopott el. 

Előzetes letartóztatásban a gyanúsított

Az asszony egy hónappal később egy újságban feladott társkereső hirdetésre jelentkezett, majd Zalaegerszegen meglátogatta a hirdetést feladó férfit. A trükk ugyanaz volt, csak ezúttal pezsgővel: a tulajdonossal inni kezdtek, közben észrevétlenül ismeretlen anyagot tett a férfi poharába, amitől az elkábult és elaludt. A nő ezután ékszereket és mobiltelefont lopott a lakásból.

H. Roberta ennyivel nem elégedett meg, 2016 októberében álnéven maga is feladott egy tárkereső hirdetést egy napilapban, amire egy oroszlányi férfi jelentkezett. Többszöri találkozás után a gyanúsított megszerezte a sértett lemezkazettájának kulcsát, amiből különböző ékszereket tulajdonított el.

A rendőrök a nőt 2016. december 9-én elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták. A Kaposvári Járásbíróság szombaton elrendelte H. Roberta előzetes letartóztatást. 

Rovatok