Index Vakbarát Hírportál

Kövér nem tiltotta ki Schiffert a parlamentből, a DK szerint nem véletlenül

2016. december 13., kedd 14:42

Folytatódik a Demokratikus Koalíció (DK) és az LMP acsarkodása, Gyurcsány Ferenc pártja ma egy közleménnyel szállt bele a legkisebb parlamenti pártba. 

Legalább most már tudjuk, hogy milyen előjogokat kapott az LMP a Fidesztől az alkotmánybíró-választást megelőző háttéralkuért cserébe

- közölte a DK az MTI-vel. A párt azt írja, hogy megkérdezték Kövér Lászlót (hogy pontosan miről, az nem derült ki), aki hivatalosan állást foglalt azzal, hogy nem tiltotta ki Schiffer Andrást a parlamentből. 

Az előzmény, hogy november 22-én, az alkotmánybíróság új tagjainak szavazását követően a DK-s Varjú László sajtótájékoztatót tartott a parlamentben, ahol azt állította, hogy az LMP "kiiratkozott az ellenzéki pártok soraiból". Az Országház sajtótermében ekkor megjelent több LMP-s poltikus, aki válaszul ávósoknak nevezték a DK-sokat. A rendezvényen ott volt Schiffer András is, akinek már nincs képviselői mandátuma, Gyurcsányék szerint azonban "az országgyűlés sajtótermében tájékoztatta a sajtót pártja álláspontjáról, amikor megzavarta Varju László DK-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóját".

A DK-s közlemény szerint Kövér László kivételezett Schifferrel, amiért nem tiltotta ki a parlamentből. Korábban ugyanis erre a sorsa jutott Gréczy Zsolt DK-szóvivő, akit határozatlan időre kitiltott a házelnök, miután Gréczy sajtótájékoztatót tartott a parlament sajtótermében, amit Kövér szerint csak mandátummal rendelkező képviselők tehetnek meg. 

Nem ez volt az első eset, hogy összecsapott az LMP és a DK. Októberben Szél Bernadett azt nyilatkozta, hogy "Gyurcsány Ferenc jelenléte a magyar politikában egy nagyon komoly probléma", mire Gréczy azt javasolta Szélnek, hogy "fecsegés helyett" inkább dolgozzon. 

Rovatok