Index Vakbarát Hírportál

12 éves fiút simogatott a villamoson, egy év nyolc hónapot kapott

2016. december 14., szerda 12:14

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség szeméremsértés miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 22 éves férfit, aki pár héttel ezelőtt az egyik budapesti villamoson egy 12 éves fiút molesztált - közölte az ügyészség.

A vádlott november 16-án, délután a VIII. kerület, Corvin negyednél felszállt az egyik villamosra. A zsúfolt járművön közvetlenül mellette állt 12 éves sértett, aki a tömegben édesanyjától elsodródott, közöttük 2-3 ember állt. A vádlott azt hitte, hogy a gyerek egyedül utazik, ezt kihasználva a sértett combját simogatni kezdte. A kisfiú a vádlott kezét ellökte, ő azonban tovább folytatta a simogatást.

Kis idő után a gyerek síró hangon rákiáltott a férfira, hogy hagyja őt békén. Édesanyja a kiáltást meghallotta, a gyermekével együtt leszállt a villamosról, és számon kérte a vádlottat, aki a helyszínről távozni akart, egy járókelő azonban a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A kerületi ügyészség a különös visszaesőnek minősülő elkövetőt az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt gyorsított eljárásban a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.

A bíróság a terhelt bűnösségét váddal egyezően állapította meg, és ezért őt 1 év 8 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, egyúttal megszüntette egy korábbi, hasonló bűncselekmény miatti elítélésből engedélyezett feltételes szabadságra bocsátását is.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság ügyészi indítványra fenntartotta a terhelt előzetes letartóztatását.

Rovatok