Index Vakbarát Hírportál

Nem tehetnek az őrök a balástyai rém öngyilkosságáról

2016. december 15., csütörtök 17:17

A BVOP belső vizsgálata szerint a börtönőrök nem hibáztak a szegedi Csillagban múlt hétfőn történt kettős öngyilkosság miatt. Tíz napja közös cellájukban követett el öngyilkosságot a balástyai rémként emlegetett Szabó Zoltán és a családirtó Miklósi Viktor Gábor. Rabruhájukból készített kötélre akasztották fel magukat, mindketten életüket vesztették.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) a halálesetek után belső vizsgálatot indított. Ezt zárták le most azzal a megállapítással, hogy a szolgálatban levő börtönőrök nem tehetnek semmiről, ők nem hibáztak – írja a Délmagyar.

A BVOP azt is szükségesnek tartotta közölni, hogy öngyilkosságot általában azok a fogvatartottak kísérelnek meg, akiknek rendezetlen a kapcsolattartása, szabadulásuk után nem várja őket senki, illetve akik hosszabb, akár életfogytig tartó ítéletet kaptak.

Segítség

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok