Index Vakbarát Hírportál

Sorra gyulladnak ki a házak

2016. december 16., péntek 08:50

Megszaporodtak a tűzesetek az országban, csak csütörtök éjjel nyolc nagyobb tűzesetről számolt be a katasztrófavédelem. 

  1. Budapesten, a Frankel Leó út és az Üstökös utca sarkán álló  hatemeletes lakóházból tizenkét embert menekítettek ki a tűzoltók. Az első emeleti világítóudvarában keletkezett tűz. A tűz eloltása után visszatérhettek otthonukba. Az eset során senki nem sérült meg.
  2. Budakalászon, a Tulipán utcában gyulladt ki egy száz négyzetméter alapterületű, kétszintes könnyűszerkezetes ház. A tüzet kívülről több vízsugárral oltották, a tetőzetet is megbontották, légzőkészülékben a ház belsejébe is behatoltak.
  3. Budapest 11. kerületében, a Fadrusz utca egyik hatemeletes lakóházának ötödik emeleti lakásában a ruhák kaptak lángra. A fürdőszobában keletkezett tüzet a helyben lakók eloltották, a tűzoltók az utómunkálatokat végzték el.
  4. Baranya megyei Katádfán, a Zrínyi utcában kigyulladt egy hetven négyzetméter alapterületű családi ház. Megbontották a tetőzetet, a padláson is égett a tűz.
  5. Pécsett, a Cserkúti úton egy társasház egyik lakása a hajnali órákban gyulladt ki, három lakás vált lakhatatlanná.  A tűz a háromszintes épület egyik legfelső lakásában keletkezett, ez kiégett és lakhatatlanná vált. Ezen a szinten még egy lakás használhatatlanná vált, ide sem térhettek vissza az ott élők. Két lakásból rokonokhoz költöznek az emberek. A társasházat összesen tíz ember hagyta el, egy embert vittek kórházba enyhe füstmérgezés gyanújával a mentők. A kigyulladt lakásban élő idős ember még idejekorán kimenekült, ő nem sérült meg a tűzben.
  6. Pécsett, az Erdély utcában egy földszintes lakóház is kigyulladt. 
  7. Szombathely külső régiójában, a Nap és az Erdő utcák sarkán egy kétszintes, ötven négyzetméteres, fából készült épület gyulladt ki.
  8. A Sándorfalva és Dóc közötti szabad területen húsz méter széles melléképület tetőszerkezete lángolt nyolc méter hosszan.

Rovatok